12.11.17

Ressenya EL SECRETO DE UNA DAMA, de la Nuria Llop

SINOPSI


La jove que va dir "no" a un rei... i va triar viure els seus somnis.

La Claudia Maldonado es nega a ser una concubina. I a més ha de sentir, del seu propi pare, els avantatges que aquest "intercanvi" aportaria a la família. Perquè ser amant d'en Felip IV és un privilegi, i que l'hagi escollit entre totes les joves dames de la cort, un afalac. La Claudia té clar que jeure amb el monarca no li reportarà res que ella desitgi. I només troba una sortida: allunyar-se de Madrid fins que el rei s'oblidi del seu caprici. En Manuel Perea torna a Espanya, després de llargs anys de desterrament, i l'últim que espera trobar és una convidada sorpresa. Qui és aquesta noia, per què s'amaga a casa de la seva germana i de qui està fugint? Malgrat l'aspecte d'innocència, d'aquests ulls blaus i dels seus llavis carnosos... no se'n refia. Però la seva voluntat es trenca amb només mirar-la.

Una novel·la de vides creuades i passions sense fre, on una dama molt donada a imaginar enamoriscaments es converteix en l'heroïna de la seva pròpia aventura.




FITXA
El secreto de una dama
Nuria Llop
Publicació: 2017, ArrobaBooks
Gènere: Romàntica històrica

  Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


OPINIÓ PERSONAL


El secreto de una dama, de la Nuria Llop, conté molts secrets (no només un) que s'aniran desvetllant a mesura que es desenvolupa la novel·la.

Aquesta història romàntica ambientada en el Segle d'Or espanyol, és fàcil de llegir i t'atrapa de seguida, però és molt més del que es percep a primera vista. És una novel·la de les que a mi m'agraden: té diverses capes de lectura amb diferents nivells de profunditat. Fins on voleu arribar vosaltres?

La primera capa ja val la pena: una història romàntica ben estructurada, amb escenes sensuals i divertides que faran les delícies dels lectors de romàntica.

A la segona capa trobaríem el misteri amb què la Núria Llop ens delecta. L'escriptora introdueix en les seves novel·les algun que altre embolic o incògnita que al principi sembla superflu i sense importància fins que es desvetlla, perquè llavors t'adones, d'una banda, que t'ha sorprès i, de l'altra, que la introducció del misteri no ha estat gratuïta ni banal. El misteri que trobem a El secreto de una dama ens donarà peu a plantejar-nos una pregunta a la qual jo encara no he trobat una resposta fàcil: què passa quan els nostres interessos, potser la nostra lleialtat, ens condueix a un acte reprovable?

La tercera capa és la que et deixa pensant després d'haver acabat la seva lectura. Els diferents aspectes morals que es tracten en aquesta novel·la són un tresor amagat que el lector haurà d'anar descobrint.

És impressionant veure com la ploma de la Núria Llop aconsegueix fer que el lector gaudeixi des de la primera pàgina, llegeixi una història que conté temes interessants (valors, decisions...) sense cap dificultat i es quedi amb ganes de seguir llegint a aquesta escriptora. A mi em va passar amb la seva primera novel·la: la vaig conèixer, la vaig llegir, i ja no vaig poder parar. Ara espero amb impaciència la seva pròxima publicació.

La novel·la justament comença amb un dilema important: pares que venen a les seves filles per obtenir un benefici (social, econòmic...). La qual cosa dóna peu a plantejar diferents aspectes de les relacions que tenen sexe però no amor. Amor comprat. Sexe consentit. Promeses...

Un altre aspecte que m'ha encantat és com la Núria Llop ens mostra que una traïció entre amics fa tant de mal com una traïció amorosa.

No em puc estendre massa per por de desvetllar algun aspecte important de la trama, però sí que us puc dir que us recomano la seva lectura, ara mateix m'estic contenint, perquè us diria tantes coses d'aquesta novel·la... 🤐 Per no córrer riscos, deixo de parlar de la trama i em centro en aspectes més estructurals.

Hi ha quatre personatges femenins principals, i la Núria Llop dota cadascun d'ells de personalitat pròpia. La protagonista és molt innocent i amb una imaginació tan desbordant que crearà situacions interessants. La germana del protagonista masculí, la Marta, és genial, té tanta força que es mereixeria una novel·la per a ella sola. La tia de la protagonista és un personatge molt, però que molt, interessant. I a l'Elena, l'amiga de la Claudia, espero veure-la en la pròxima novel·la de la Núria Llop, ja que em sembla que li ha quedat una història a mitges...

El protagonista masculí no està malament, però la meva opinió és que no supera el millor creat per l'escriptora, a en Julián, de La diosa de mi tormento. Ho sento, és que vaig caure als peus d'aquest personatge. En Manuel, la parella de la Clàudia, crec que està massa angoixat pels problemes que té en tornar a Espanya (aclaparat per antigues promeses, antigues disputes, antigues traïcions), per centrar-se en la Claudia. De fet, crec que el que aconsegueix és donar-li versemblança al personatge, així que, en aquest aspecte, genial, però és que en Julián... 😍😍😍

L'estructura de la novel·la m'encanta. És lineal, perfecta, com a mi m'agrada. És una delícia llegir una història de principi a fi. Ajuda a no poder-te desenganxar de la novel·la. És com veure una pel·lícula sense talls publicitaris.

Així que, us recomano molt aquesta novel·la romàntica molt ben ambientada, amb un llenguatge fluid i gens recarregat.

Si us ha agradat la ressenya i voleu comprar el llibre, cliqueu l'enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada